2013. május 10., péntek

Orosháza a magasból

Milyen város  Orosháza. Nézzétek meg fentről, a magasból, igazán szép, kertváros. Szinte hihetetlen, hogy a magasból minden ilyen szép. Vagy igaz a mondás: Kellő távolságból megszépül minden!
Persze, ha sétálunk ilyenkor tavasszal, akkor szintúgy nem csalatkozunk nagyot, legfennebb ott bosszankodik az ember, ahol éppen a munkagépek dolgoznak, csatornaépítés folyik. Most éppen az Iglói útból nyíló Teréz, Nádor, Martinovics, térségben serénykednek. Aztán ki tudja meddig lesz az út döcögős, lyukas, megsüllyedt! No majd látjuk. A minap kerekesszékkel mentem a lányomékhoz a  Nagyhegyi utcán, hát katasztrófa itt-ott az út. No. de ez a város jellemzője általában, hogy valahol mindig ásnak, árkot, gödröt vagy ki tudja mit, s közben van amit tönkre tesznek. Itt mi is megismertük ezt. Egy daruskocsi letépte a telefonvezetéket, s  három napig nem volt internetem, mire rájöttünk a hibára. Egy daruskocsi letépte a felső vezetéket, de nem volt érdekes senkinek. Még    jó, hogy manapság már szinte minden házban van mobiltelefon, ha kell, akkor tudunk kommunikálni.
Lassan a házunk elé érnek az árokások. Gondolom egy jó darabig ki nem tudok mozdulni innen. S aztán még jön az udvari szennyvízbekötés
De nézzük a várost!  és pedig GYopáros.

Nincsenek megjegyzések: