2013. május 12., vasárnap

Folkográfia az Árpád-ketben

Zsongás az Árpád-kertben
Orosháza 2013. május 11.
A tegnap délután vagy inkább estefelé családi sétára indultunk a városba. Hát, ha elindul az ember kintről befelé, hova is juthat, mint az Árpád-kentbe. Az Árpád-kert Orosháza egyik olyan hangulatos közösségi tere lett néhány éve, amit azt hiszem sokan megirigyelhetnek. (Arról nincs információm, hogy a Gyopárosi szállodákban üdülő vendégek közül hányan jöttek erre a szombati napra Orosházára (3 km)
Kellemes volt az este. 17 órakor csapott a húrokba a Folkográfia és mutatta ismét önmagát, sajátos és hangulatos repertoárjukkal. Azt hiszem inkább az őket kedvelők népes csapata volt jelen a szabadtéri koncerten.
Népes volt itt az Árpád-kert, sátrak, kézművesek, frissítők, falatozásai lehetőségek tarkították a kínálatot.
Én Kálmán Lacival (Oros-haza Baráti Kör elnökével beszélgettem egy üdítő mellett, s értelmeztük a világot.
Szép ez az Árpád-kert, de várom már, hogy az új főtér, hogyan veszi át vagy inkább teremt új lehetőségeket Orosházán. Hallom, hogy június 22-én, amikor az új tér avató ünnepsége lesz, egésznapos rendezvényekre készülnek. A tér négy sarkában (égtájak) lesznek az alternatív rendezvények. Az egyik részben lesz június 22-én délelőtt a VIII. GYOPÁRKA TÜNDÉR MESEMONDÓ VERSENY, a másikban Gellértegyháza, aztán az Oros-haza Baráti Kör.
Hát most ennyit, aztán mi még sétálgattunk, s meglátogattuk a  Kék nefelejcs Cukrászda új fagyizóját is a Kossuth utcán a Nagy Utazási Iroda mellett. Finom volt a fagyi.
S mivel sok emberrel találkoztam, s érdeklődtek az új könyvem iránt (Az a híres orosházi kenyér és a nagyik csoda süteményei), hát ugye adom hírül, hogy haladok. Amiben várom a segítséget, napjaink pékségeinek támogató bemutatkozása a könyvben, támogató hirdetések érkezése, nagyik süteményeinek receptjei, régi pékek emlékeinek felidézése. Örömmel adom hírül, hogy az Orosházi Életben megjelent híradás után a Bakos család, hogy a Bakos pékség is kerüljön megörökítésre. De még vannak pékségek, Arany, Barázda, de a mai pékek Asztalos, Hetényi, Csizmadia, Európa pékség jelentkezését is várom.
Régi fényképek e témakörből szintén érdekelnek.

Nincsenek megjegyzések: