Vártam egy kicsit, hogy az élmények ülepedjenek, miután a Gyopárosi Hotel Corvus Aqua megrendezte január 31-én a Gyopárosi Ízutazás nevezetű bemutatóját, úgymond szakmai vetélkedőjét. Az orosházi vendéglók étekmesterei mutatták be tudományukat. Bár a versenykiírás szélesebb körű részvételt is lehetővé tett volna.
A szakma értékelt, az egyszerű polgár inkább tátotta a száját, mert olyan mesterkreációkkal találkoztunk, amit nem hittünk, hogy meg lehet enni. Amint azonban a versenyzsűri elnöke Prohászka Béla mesterszakács elmondta, mindennek ehetőnek kell lenni. Ez szabály! Bár finoman érintette, hogy az ízekkel azért lehetett volna bátrabban manipulálni, de a kiállítás minden elismerést megérdemel a laikustól, és az ízek nagyon jó ízlelőjétől is.
Ez a szakma vetélkedője volt. Prohászka Béla Venesz-díjas szakácsolimpikon értékelt, tanárosan, buzdítóan véleményezett. Az orosháziak megmutathatták, hogy mit tudnak, talán úgy lehet véleményezni, hogy a fiatalok törekvése figyelemre méltó
Én mindenképpen - ha már ízutazás - egy teljesen független civilzsűrít is létrehoztam volna, sőt kóstoltattam volna is az érdeklődökkel. De ez másként történt. Gyönyörködtünk a látványban, s hisszük, hogy amit láttunk, jó volt.
A rendezvényről A hónap című folyóiratunkban bővebben írunk:Február végén itt olovasható: http://www.ahonap.hu/
Este volt az orosházi ízeket visszahozni kívánó gálavacsora. Erről is bővebben az internetes folyóiratban olvashatnak az érdeklődük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése